d
An igniting portfolio theme designed
to help you leave quite a mark.
Back to Top

KONCERT CD MINISTAR I GRUPA LJUDI

KONCERT CD MINISTAR I GRUPA LJUDI

Ministar bez portfelja. Neumorni borac za ljudska prava na slobodu instrumentalnog izražavanja. U slobodno vreme nikada ne čita dnevnu štampu i pije kafu isključivo iz malih šoljica. Kažu da je jednom prilikom imao nekoliko prilika, a prilikom jedne je bio na druga dva različita mesta. Jednom je čak stavio prst na čelo.
Gitarista i producent Saša Furunović (Popečitelji, Fitnes) skoro dve decenije samostalno objavljuje i stvara muziku i pod pseudonimom CD Ministar. Ove godine formira i prateći bend Grupu Ljudi sa kojim kreće u novu avanturu živog izvođenja njegove muzike.
Jednom rečju – gruvanje, kuvanje i fank-fonk-fink-fenk-funk!
Saša se pod ovim imenom prvi put pojavljuje 2003 godine nastupajući sa beogradskom kantauricom Bo. Kombinacija akustične gitare i elektronskih bitova i semplova sa njenog prvog albuma, koji je producirao Koja (Disciplin A Kitchme) izvođena je uživo uz njegovu pomoć i tada Bojana, Koja i Saša smišljaju ovaj pseudonim koji Saša nastavlja da koristi kada je reč o DJ i producentskim izletima.
2015 godine objavljuje album Zabit, svojevrsni best of numera nastalih u dužem vremenskom periodu.
2020 godine objavljuje dva albuma sa numerama nastalim u ranom periodu (2000-2004) – TMA Vol.1 i TMA Vol.2 (CD Ministar Early Days).
Ulaz slobodan