d
An igniting portfolio theme designed
to help you leave quite a mark.
Back to Top

DRAMSKI STUDIO

Dramski studio, nastao je 1988. godine kao nastavak Dečje pozorišne radionice koju je Slavica Slaja Urošević osnovala 1984. godine. Za skoro tri decenije rada Slavica Urošević je sa ovim grupama napravila desetine predstava za pamćenje, scenska dela prepoznatljive energije i nesvakidanje mašte, uz nebrojene osvojene nagrade. Nakon preranog odlaska Slavice Urošević, rukovođenje Dramskim studijom, Dečjom pozorišnom i Filmskom radionicom nastavio je Đorđe Đoković, diplomirani glumac i stari član ovih grupa, koje nakon toga nastavljaju da rade istim tempom. Na ovom mestu 2017.godine zamenio ga je Bratislav Janković, diplomirani glumac. Dramski studio tako istrajno živi kao rasadnik mladih umetnika koji su završili akademije i profesionalno se bave umetnošću, i ostaje okupljalište za mlade ljude koji žele da se bave umetnošću.

IZDAVAŠTVO

Dom omladine Кragujevac je u svoje planove i aktivnosti uvrstio i izdavačku delatnost. Кao prvo izdanje u 2018.godini je album grupe „Fitnes“, dok se u 2019. Godini planira izdavanje albuma grupe „Larska“ i „Istok iza“. U ovoj godini planira se još jedno izdanje, za bend koji pobedi na raspisanom konkursu, koji traje do 05.maja, a svi zainteresovani bendovi mogu poslati svoje demo snimke na mejl [email protected].

FESTIVALI

BAŠTEATAR, ŠUMADIJSKI BLUES & JAZZ FEST, ARSENALIZACIJA, KRAGUJEVAČKI FESTIVAL ULIČNIH SVIRAČA, TRIBUTE FEST

KINOTEKA UTORKOM

Posetioci Doma omladine svakog utorka mogu da prisustvuju projekciji i razgovoru o prikazanom filmu. Svaki mesec posvećujemo drugom reditelju. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

SAVREMENO POZORIŠTE

''Savremeno pozorište Кragujevac'' osnovano je 18. decembra 2018. godine kao profesinalna scena pri ''Domu omladine'' i time je ozvaničen početak rada pozorišne kuće čiji je cilj afirmacija i promocija modernog evropskog teatra.