d
An igniting portfolio theme designed
to help you leave quite a mark.
Back to Top

Igor Paspalj Master class – Gitarska radionica

Igor Paspalj Master class – Gitarska radionica

 

Igor Paspalj Master class – Gitarska radionica
01.oktobar u 20 casova
Galerija Doma omladine
Ulaz besplatan
Broj mesta ogranicen uz postovanje epidemioloskih mera
Info i rezervacija mesta na + 381 66 93 69 444
Igor Paspalj je rodjen u Zagrebu, 1981. Za gitaru se zainteresovao sa 13 godina nakon sto je poslusao “Eruption” od Eddie Van Halena, i pod tim uticajem upisuje srednju muzicku skolu i pocinje da se ozbiljno posvecuje gitari. Nakon zavrsetka srednje muzicke skole, upisuje Akademiju Umjetnosti, gdje je diplomirao i magistrirao na Harmoniji sa harmonskom analizom. Tu zapocinje i svoj pedagoski rad, gdje kao asistent i visi asistent provodi 9 godina predavajuci na katedri za muzicku teoriju i pedagogiju. Uporedo, aktivno svira gitaru i javno nastupa sa raznim bendovima i izvodjacima u Ex-Yu, angazuje se u studijskom i kompoziciono-aranzerskim radom.
Saradjivao je sa mnogim bendovima i izvodjacima u zemlji i inostranstvu, gostovao na velikom brou projekata, albuma, a 2010. godine izdao je i svoj prvi solo album “Gravity” za Holandsku izdavacku kucu “Moonwolf Records”.
Na internacionalnim takmicenjima “Guitar Idol 2009 i 2010” oba puta je dospio u finale i dobio izvanredne kritike.
2014. godine odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate gdje radi kao instruktor i profesor gitare u prestiznoj “American School of Dubai”. Pored toga, svakodnevno nastupa u Abu Dhabi i Dubai klubovima kao session muzicar punih 6 godina, brojeci preko 1500 javnih nastupa u UAE.
Pocetkom 2020. godine postaje instruktor i dio tima Britanske kompanije “JTC Guitar”, najprestiznije online kompanije vezane za gitarsku edukaciju, za koje dizajnira i objavljuje masterklasove, lekcije i ostale sadrzaje. Tu saradjuje sa najvecim gitarskim imenima i autorima poput Andy James, Marco Sfogli, Justin Derrico, Jan Cyrka, itd…krajem iste godine dobija nagradu “Guitarist of the Year 2020” od strane najvecih gitarskih magazina: “Guitar World” i “Guitar Player”