d
An igniting portfolio theme designed
to help you leave quite a mark.
Back to Top

Изложба радова ОСОБА СА АУТИЗМОМ „Мој свет“ / Галерија Дома омладине /

Изложба радова ОСОБА СА АУТИЗМОМ „Мој свет“ / Галерија Дома омладине /

 

 

Изложба радова ОСОБА АУТИЗМОМ „Мој свет“ / Галерија Дома омладине /
20.9.2021.
О Аутизму, изложби и Удружењу:
Изложба радова у Дому омладине под називом „Мој свет“ има за циљ приказивање креативних потенцијала особа са аутизмом, подизање свести грађана о аутизму и рушење предрасуда према овој друштвено осетљивој популацији.
Аутизам је сложен развојни поремећај које се испољава кроз проблеме у чулном опажању, говору, мишљењу и разумевању социјалних ситуација. Због тога се понашање и однос са спољашњим светом развија другачије.
Различитим и квалитетним програмима може им се помоћи да развију своје социјалне и комуникационе вештине, постану самосталнији воде испуњенији и продуктивнији живот, и постану видљивији у заједници.
Удружење за помоћ особама са аутизмом – Крагујевац је непрофитана организација. Основана је 1994. године као подружница Републичког удружења. е. Основано је одлуком оснивачке Скупштине.Оснивачи су родитељи особа са аутизмом који су искључиво заступљени у органима руковођења.
Наша мисија је Унапређење квалитета живота особа са аутизмом и њихових породица у свим сегментима друштвеног, културног и економског живота, развијањем што више квалитетних услуга како би им живот био бољи.
Наше Удружење је чланица Савеза Удружења за помоћ особама са ауизмом из Београда, а Савез је чланица међународне организације Аутизам Европе од априла 2007. године.
Важни датуми које обележавамо су :
2. април Светски дан аутизма
3. октобар Европски дан особа са аутизмом
За дане аутизма, Удружење за помоћ особама са аутизмом позива све људе добре воље, да се укључе у кампању и помогну нам да проширимо свест о аутизму.
[vc_column_text