Intervju sa Srđanom  Gojkovićem Giletom i najava koncerta u Kragujevcu

Petak 14.09. Dom omladine Kragujevac 21h

Koncert grupe Električni Orgazam

Predgrupa Gospodjo, bate

 

1. Da li se sećaš Vašeg prvog nasupa u Kragujevcu i šta ti je ostalo najupečatljivije na relaciji Orgazam – Kragujevac?

Na žalost ne sećam se. Ono čega se sećam je da je to bilo dosta kasno u našoj karijeri, možda čak prvih deset godina banda nikad nismo svirali u Kragujevcu. Jednostavno niko nas nije zvao. To mi je najupečatljivije, da je tako dugo vremena trebalo da sviramo u Kragujevcu.

2. Aktuelno izdanje “Gde smo sada?” dolazi posle trodecenijskog delovanja i zbiranja hitova sa kojima se sinhronizovao veliki broj generacija, odgojenih u različitim vremenima i društvenim prilikama. Ti hitovi su neizostavni na koncertima. Koji od novih singlova najviše leže koncertnoj publici?

Band za dve godine puni 40 godina postojanja, tako da smo bliži èetvrtoj deceniji. Album je izašao početkom juna ove godine, tako da je još rano da bi znao šta najviše leži publici. Mi za sad sviramo tri pesme sa novog albuma, na koncertima.

3. Ovo izdanje prate video singlovi, digitalni servisi, diskovi i ploče, što je za svaku pohvalu. Znamo gde smo sada, ali reci šta ćemo dalje? 2019?

Pa nisam ja baš neki prorok ili vrač pa da mogu da odgovorim na to pitanje. Videćemo kad stignemo tamo. Ono što mi planiramo je da sviramo gde možemo i promovišemo novi album. Takodje, ja planiram da početkom 2019 objavim živi album sa Magic Bush, koji smo snimali na turneji, početkom ove godine.

4. Šta misliš da Kragujevèani oèekuju od koncerta? Šta Elekrièni Orgazam oèekuje od Kragujevèana?

Ja nikad ne razmišljam na taj način da nešto očekujem. Šta će biti, biće. Mi smo band koji je u odličnoj formi, usviran i iskusan i imamo repertoar koji pokriva skoro 40 godina. Ako publika bude raspoložena, mislim da su preduslovi za dobar koncert tu.

5. Daj nam jedan stih koji se sticajem okolnosti nije našao ni na jednom albumu.

Bilo je svakako stihova koji nisu ušli na neki od albuma, al ja ih se više ne sećam. Verovatno nisu ušli jer je tako i trebalo da bude, pa su se izbrisali iz moje memorije.

Intervju sa Srđanom Gojkovićem Giletom i najava koncerta u Kragujevcu

| Koncerti, Partnerstva, Vizuelni program |
About The Author
-