ROK MUZEJ UŽIVO!

Kragujevac
16. jun – 25. jun 2016.
Dom omladine

Projekat ROK MUZEJ je nastao u okviru Instituta za savremenu muziku. Sa inicijativom da ROK MUZEJ postane sastavni deo našeg kulturnog života javnost je upoznata na inauguraciji oktobra 2015. godine. U svom premijernom izdanju van Beograda, ROK MUZEJ će publici predstaviti nekoliko grupa autentičnih eksponata kao što su muzički instrumenti i oprema, scenska odeća i obuća, kolekcije fotografija aktera, omoti ploča, knjige i časopisi koji tretiraju rok kulturu.

Suština cele priče o rokenrolu su njeni stvaraoci. Da rokenrol ne vredi ni pet para bez žive svirke, ROK MUZEJ će dokazati svojim jedinstvenim izdanjem UŽIVO, gde ćemo pokušati bar fragmentarno da današnju publiku podsetimo na stare majstore koji će se pojaviti pred Vama! Jer rock kultura nije za tamo neki prašnjavi muzej i arhiv – već je i dalje umentički relevantna, živa!

Možda su se samo tehnički promenili načini komuniciranja publike sa autorima. Nema više singl i long play ploča, magnetofonskih traka, kaseta, pa čak je i CD postao raritet. Generacije odrasle i stasale u XXI veku sada nalaze svoje izvođače i njihova umetnička dela na Internetu. Faktor proizvodnje i distribucije tonskih i video nosača (koji je skup i uzima vreme) više nije relevantan – rock i ma koja druga kreativna disciplina dostupni su istog momenta i tu – bez dugog i ponekad neizvesnog čekanja. Ali tehnologija još uvek nije zamenila koncerte uživo. Mladi ljubitelji rock kulture tek tu mogu da osete i verifikuiju istinske vrednosti.

ROCK MUZEJ UŽIVO u Vašem gradu je svojevrsan podsetnik na tu činjenicu. To nije isključivo nostalgija matorih ili prikupljanje zaostalih artefakata po nekakvim prašnjavim vitrinama. To je jedna multimedijalna, postmoderna, dinamična, živa i još uvek privlačna priča!

Dobrodošli!

Srdjan D. Stojanović

ROK MUZEJ UŽIVO!

| Arsenalizacija, Koncerti, Vizuelni program |
About The Author
-